[Op igen]

Scorpemanns Læxigon..


Katteøjer:

Der er tre definitioner på ordet Katteøje, som vil blive behandlet fyldestgørende i det følgende.

En type slik.
Denne type slik er temmelig populær blandt børnelokkere, fordi den lige består af den rette mængde sukker til at gøre barnet hyperaktivt, uden at det bliver så voldsomt at barnet begynder at hyperventilere, eller skabe sig åndsvagt.
Indholdet af "katteøjer" er aldrig blevet offentliggjort af fabrikken, som har patent på opskriften, men tilsyneladende indeholder de en smule fortyndet spyt fra Poul Nyrup Rasmussen. Det er nok det som får børnene til at te sig åndsvagt ved umådeholdent forbrug.

En plante.
En plante som er opstået som en spontan krydsning mellem planterne "Venus fluesnapper" og "Cannabis" (Jeg har udeladt de latinske navne af hensyn til tumperne, som udgør kernen af min læserskare.). Navnet kommer af at den har en øjelignende tatovering på bagsiden af dens kronblade. Kendetegnet for planten er at den ligner en almindelig fluesnapper, med den lille forandring at den har en jointlignende udvækst på den del af planten, som udgør dens mund.
Videnskaben blev først opmærksom på dens eksistens i 1987, fordi mutationen tilsyneladende skete i forbindelse med blomsteroprøret, og muligvis har den muteret yderligere i forbindelse med 18. maj urolighederne. Man leder stadig efter eksemplarer af den formodede mutant.
Planten lever især på fristaden Christiania, og specielt i og omkring pusherstreet.
Planten har et ejendommeligt symbiotisk forhold til vagabonder og andre bumser, som den tiltrækker ved at udsende en ejendommelig lugt af sprut. Den lokker en vagabond til sig ved sin lugt, og derefter bedøver den ham ved at udskille en mescalinagtig substans, som vagabonden slikker i sig med velbehag. Når bumsen således er langt ude i sit trip, kan planten uden yderligere dikkedarer fortære bumsen. Når bumsen således har ligget i plantens fordøjelsesvædsker i et par døgn, så skiller planten sig af med de ufordøjelige dele, ved at gylpe en klump op. Affaldet fra måltidet ligner til forveksling en stor hundelort, som så pryder christianias gader og giver fristaden dens særprægede lugt.
Tankevækkende næste gang man jokker i en hundehømhøm ikke sandt?

Et synsaggregat for en kat.
En indretning som befinder sig parvist i ansigtet på katte. Et katteøje er nogenlunde bygget over samme princip som natkikkerter, og gør deres indehavere i stand til at se i mørke.
Rygning forringer kattens natsyn, fordi kattens hjerne er særlig responsibel overfor nikotin, som sætter sig i de såkaldte receptorer i kattens synscenter i hjernen, og gør at katten tror at den ser reklamer fra sonofon.
Andre stoffer er også kendt for at påvirke kattens syn hvoraf vi skal nævne de mest kendte, og deres virkninger.

Cognac:
Gør katten forvirret og underlig i sin adfærd. Den kan f.eks. forveksle kønsdrift og jagtinstinktet, og som følge deraf begynde at dyrke usømmelig omgang med de mus den fanger.
I enkelte tilfælde har man hørt om at katte, efter et umådeholdent indtag af cognac, endog har forgrebet sig på musefælder og ost.

Hvalspæk:
Katten får synsforstyrrelser som gør at den opfatter sig selv som medlem af enhedslisten.
En grønlandsk kat blev engang opslugt af en usædvanlig fed blåhval ved navn Alex Nyborg Madsen, den åd sig ud indefra, men den fik indtaget så meget spæk at den satte sig ned og skrev en bog som i dag kendes under navnet "Das Kannibal". Katten hed forresten Karl Max.

Proffessor Scorpio Cand. svimmel og hunbuk.