[Op igen]

MrCod Fish har dette spørgsmål.. Hvorfor hedder det...: "At kede røven ud af bukserne"?

Svaret:
At kede røven ud af bukserne er en disciplin inden for den olympiske gren kedsomhed.

Det er en meget lille del af denne sportsgren, som blandt andet tæller disciplinerne:

  1. At kede sine medmennesker (flest udøvere)
  2. At kede røven ud af bukserne
  3. At kede røven i laser
  4. At kede med redskaber
  5. At kede dyr

    Og en speciel gren af sporten som blot hedder:

  6. At være politiker

Som så ofte før, så optager sproget mange nye udtryk fra sport og andre sprog, hvor vi låner forskellige udtryk. "At kede røven ud af bukserne" er altså denne lidet kendte sportsdisciplin. Af hensyn til seertal bliver denne oplympiske sport sjældent (faktisk aldrig) vist i fjernsynet. Men i det nedenstående skal jeg redegøre for de forskellige discipliner, lidt for din nysgerrigheds skyld, men også for at du kan se om det er en sport for dig.

At kede sine medmennesker
Her forsøger udøveren at få sine medmennesker til at kede sig, ved at fastlåse dem i en samtale. De kan f.eks. fortælle om deres hobby, som kan være alt fra grydesamling til at samle på rapporter om soufflékollapser (nedskrevne beretninger om souffléer som mislykkedes). Det er så meningen at man skal få tilhørerne til at gabe (giver 5 point), eller f.eks. vende det hvide ud af øjnene (8 point). Hvis man kan få sin modstander til at løbe ud af døren med et fortvivlet hulk, så scorer man topkarakterer. Rekorden har politikeren Poul Nyrup Rasmussen, som stillede op i denne disciplin. Det lykkedes Poul at kede sine medmennesker i et sådant omfang at de alle begik selvmord. Det viste sig senere at han var dopet med altervin, og hans rekord tæller derfor ikke. Denne sport udøves også blandt hobbykedere, og motionskedere, som samles til særlige sammenkomster kaldet for chatparties.

At kede røven ud af bukserne
Er en disciplin hvor det gælder om at sidde på en stol og stirre ind i en væg, indtil ens røv bliver så flad at den faktisk virker helt fraværende. Der er ikke så mange udøvere til denne sport, fordi det er begrænset hvor længe man kan stille op i denne disciplin, fordi røven ikke vokser ud, når den først er blevet flad. Denne sport dyrkes mest af motionister, også fordi det er en sport som ikke kræver modstandere.

At kede røven i laser
Her gælder det bare om at kede sig i en sådan grad, at det mest spændende man kan foretage sig, er at kradse hul på sine balder. Det er en svær disciplin at dømme, fordi man ikke altid kan være sikker på at udøveren ikke bare kradser sig fordi det klør. I nogle tilfælde er det set at udøvere doper sig ved at ligge nøgne i moser, med en tændt lommelygte og bar røv, for at tiltrække myg.

At kede med redskaber
Her skal deltageren forsøge at kede enten en hel forsamling (f.eks. foredrag) eller enkelte personer. Han har lejlighed til frit at vælge hvilke redskaber han vil bruge. Han kan f.eks. vælge en bog at forklare udfra. Det er tilladt at pege i bogen og forsøge at få modparten til at læse et kedeligt stykke tekst, mens udøveren forsøger at forklare sin egen fascination over teksten. Denne disciplin tæller mange mennesker som bekender sig til Jehovas Vidner. I denne gren har de deres naturlige fortrin, i det de i forvejen går rundt på gader og stræder og keder deres medmennesker med redskaber. Deres redskaber er som regel enten biblen, eller nogle pamfletter kaldet "Vagttårnet" eller "Vågn Op" Andre udøvere ville måske vælge f.eks. tamilsagen, eller måske endda et fyldestgørende leksikon om depressioner. Rekorden inden for denne disciplin deler Studieværten Søren Ryge (ham med haveprogrammet)

At kede dyr
Her er en disciplin, hvor man får skal få sit kæledyr til at blive fuldstændigt apatisk. Denne disciplin svarer til kedernes Tour de France, fordi den strækker sig over 14 dage. Han skal ved hjælp af forskellige teknikker få f.eks. sin hund til at blive fuldstændig udgidelig. Han kan f.eks. benytte teknikken "lov noget uden at holde det", hvor han f.eks. udtaler ordene "Gå tur" og fifle lidt med hundesnoren, hvorefter han sætter sig for at se "Borte med blæsten" eller en anden helaftensfilm, dette gentages så indtil hunden fatter at der ikke bliver gået nogen tur med den. Et andet trick er at tale til hunden i højt sprog, som den ikke forstår. Til sidst gider hunden slet ikke at rejse sig ved lyden af sin herres stemme. Den ligger blot apatisk hen, og indimellem opgiver de også at være stuerene.

At være politiker
Denne disciplin er den mest kendte af dem alle. Her skal deltagerne forsøge at opfinde det mest petitesseagtige lovforslag, og argumentere for hvorfor det er vigtigt at lige netop dette forslag bliver vedtaget. Denne disciplin dyrkes næsten uden undtagelse af alle i folketinget. Men der er også mange andre, som dyrker denne disciplin på hobby- eller motionsplan. F.eks. er der mange tillidsmænd inden for denne gren af sporten. Pampere og offentligt ansatte kan også godt finde sig fint tilrette inden for denne disciplin, selv om folketinget selvfølgelig hersker suverænt. Præmien i denne disciplin plejer at være en udnævnelse til EU-kommissær.

Det lidt vi ser til denne sportsgren, er når dens udøvere toner frem på skærmen. Der er stort set ingen af dem som har programmer som vises i prime time, og deres reklamekroner beløber sig til ørebeløb. Hvis man ser dem på skærmen, så er det som regel i debatprogrammer som vises om søndagen, og der kan vi andre jo ikke følge med, fordi vi har tømmermænd.

Som du kan se er der forholdsvis mange udøvere i denne sportsgren. Du kan jo selv spørge blandt dine venner, og forhøre dig om de dyrker konkurrencekedsomhed. Du vil sikkert opdage at nogle af dem bliver lidt lange i ansigtet over at du kunne se det på dem, men de vil blive glade for din interesse. Prøv det..

Med venlig hilsen

Scorpio