[Op igen]

MrCod Fish har stillet følgende spørgsmål: Tror du leverpostejer har et liv?

Kære MrCod Fish.

Det er jo en vidunderlig problematik, du her rører ved.
Jeg har talt lidt med Etisk Råd, Levnedsmiddelkontrollen samt et par foreninger som vi skal høre næmere om.

Det viser sig at der er noget om snakken. Levnedsmiddelkontrollens laboranter kunne fortælle en masse om leverpostejens bevidsthedsudvikling.

Her ridser jeg livet for en almindelig leverpostej op.
En leverpostej laves selvfølgelig af lever og fedt. En hel del af leverpostejen består af ingredienser som sagtens kan rumme en bevidsthed, når visse betingelser er opfyldt.

Det er således at der umiddelbart ikke er nogen bevidsthed at spore i en leverpostej de første 14 dage efter at man har indkøbt den. Men derefter sker der ting og sager med den. Levnedsmiddelkontrollen fortalte at der efter 14 dage begynder at udvikle sig en primitiv form for bevidsthed, som opstår som følge af en forrådnelsesproces. Laborant Piv Jamas kunne fortælle at man ved hjælp af elektroder havde målt en slags dvaleagtig bevidsthed i kødet efter at det havde stået i køleskab i 14 dage. Man udførte derefter en række eksperimenter med leverpostejer. Man satte en række postejer i stuetemperatur, og målte bevidsthedsaktiviteten encefalografi.

Her under følger en sammenligning mellem leverpostejens udvikling og tilsvarende kendte organismers bevidst hed.

  • 14 dage : En bevidsthed som en padderokke. (primitiv plante)
  • 30 dage : Bevidsthed som en søstjerne
  • 2 mdr. : Bevidsthed som en mus
  • 3 mdr. : Bevidsthed som en krage
  • 4 mdr. : Bevidsthed som Synnøve Søe (Også en primitiv plante)
  • 5 mrd. : Bevidsthed som en politiker. (f.eks. Tom Behnke)

Spørgsmålet har meldt sig hos forskerne, hvorvidt det var etisk korrekt at smide en organisme ud, som havde en bevidsthed som f.eks. Synnøve Søe. Jeg har talt med Etisk Råd, som sidestiller problematikken med abortspørgsmålet. Etisk råd udtaler at der selv efter 5 mdr. i stuetemperatur, ikke kan findes bevidsthed i leverpostejen, som er højere end en politikers. Derfor er man ret sikker på at leverpostejen ikke vil mærke noget som helst til at blive smidt i affaldsskakten. Dens bevidsthed vil ikke være større end et tidligt menneskefosters alligevel.

Der er imidlertid dukket et par foreninger op på arenaen, som er uenige med Etisk Råd. Foreningen Befri leverpostej er en terrororganisation som har til formål at befri leverpostej fra kølediske. De mener at alt kød har ret til et liv. Foreningen tæller kun vegetariske fanatikere, og er særlig talstærkt repræsenteret af medlemmer fra Enhedslisten. De forsøger at nå deres mål, ved at røve de kølebiler som leverer leverpostejen til supermarkeder landet over.

En chauffør beretter: "De kom med oversavede jagtgeværer og holdt mig op, hvorefter de bad mig åbne bagklappen til kølerummet. Herefter tømte de bilen for varer med en gaffelstabler, og flygtede på gaffelstableren med en palle leverpostej. Jeg forstod ikke helt hvad de skulle med al den leverpostej. Men de var godt organiserede."

Foreningens metoder er begyndt at blive et problem, også fordi de samarbejder med undergrundsorganisationer, som den yderste muslimske venstrefløj, og andre terrororganisationer.

FBI i USA er opmærksom på organisationen, i tilfælde af at den skulle sprede sig ud af landet.

De øvrige foreninger er græsrodsbevægelser, som ikke gør skade på samfundet endnu. Men de bør bekæmpes. Så hvis du kender nogen, som snakker om leverpostejens urimelige forhold, så kan du melde dem til mig, og jeg vil så underrette FBI. I det hele taget kan du melde alle irriterende personer til mig, så melder vi dem sgu som terrorister, så de kan blive skudt i smadder af et SWAT-team.

Med venlig hilsen

Scorpio


Næste gang skal vi se på besøgsvenner for gærbakterier som er en nonprofit organisation, som tager ud og besøger ensom gær. Det er festlige folk, så gå ikke glip af det..