[Op igen]

Thelma har stillet følgende spørgsmål:
Hvorfor er der altid ærter og gulerødder med når man ørler?

Svaret:
Til dette spørgsmål vil jeg tillade mig at svare som privatperson. For hvem har tilbragt flere timer, klyngende sig til en lygtepæl, med sluserne åbne lige ud på fortovet, end jeg selv?

Hvor kommer disse grøntsager så fra? Hvis du har lagt mærke til det selv, så er der altid enten ærter eller gulerødder eller begge dele. Man kan udemærket have fastet i 40 dage, og så snuppe sig en snes drinks, og så Urrrrk! Grøntsager på fortovet!..

Det er således at der under kunstnersammenslutningen Cobra findes en lille gruppe kunstnere, som begiver sig af med at udtrykke deres visioner i bræk. Denne lille fraktion af kunstnere tager rundt ved værtshuse og diskoteker, og afventer en gæsts opkastning. Når gæsten således er lige ved at være færdig, skynder kunstneren sig at forskønne klatten ved at skabe de skønneste mønstre ved at kaste ærter og evt. gulerødder på klatten. Man kunne forestille sig at folk umiddelbart ville blive ophidsede over denne interesse for deres efterladenskaber. Men hertil må det bemærkes at en del af kunsten er at skabe sine kreationer så ubemærket som muligt. Dette trænes der specielt i, så kunstneren kan komme væk så ubemærket at der faktisk ikke eksisterer billedmateriale af denne kunstart i sin skabelse.

Jeg har prøvet at få en kunstner i tale, men formanden for denne kunstretning udtaler : "Vi er ikke interesseret i mediebevågenhed. Vores kunst må tale for sig selv."
Jeg har en fin og dyr brækklat liggende på stuegulvet. Den forestiller begrebet "vingefang" og er kreeret af kunstneren Arkan.

Den lille kunstnersammenslutning får i øvrigt tilskud fra Københavns Kommune, fordi de er med til at gøre København skønnere.

En særlig tak skal hermed viderebringes fra Kunstnersammenslutningen til Brækklatters forskønnelse, til de mennesker som rent faktisk spiser ærter og gulerødder før en druktur.

Med venlig hilsen

Scorpio