[Op igen]

PI - forholdet mellem en cirkels omkreds og dens diameter.

I det følgende vil jeg behandle spørgsmålene "hvorfor er PI et irrationelt tal?" og "Hvad er det for et forhold de to har?"

Hvorfor er Pi så et irrationelt tal?
Jo, ser du..
Hvis man taler om en cirkel, så kan man ligeså godt snakke om et stort hus.
Inden i huset er der temmelig rodet, og det hele ligner jerusalems ødelæggelse (diameteren). Ydersiden af huset derimod ser ganske nydelig ud, og når man går forbi, tænker man at her bor sikkert et nydeligt ægtepar. (de skulle bare vide at huset beboes af en flok illegale asylsøgere)
Nåmen allegorien er ved at være opstillet. Sidstnævnte er selvfølgelig omkredsen.

Hvordan står det rodede interiør (diameteren) så i forhold til husets ydre (omkredsen)?

Jo. Vi kan tage et tal eksempel.

Hvis husets diameter er 50 meter så regner vi lidt på det..

50 = en ordentlig bunke lort lige midt i huset.

Et flot hus som man tror at der bor pæne mennesker i..
= Et godt gemmested for illegale asylansøgere som desværre ikke bliver opdaget af myndighederne fordi politiet ikke tør genere de pæne mennesker.

Resultatet udtrykt i tal bliver som du måske har gættet, et irrationelt tal, fordi der naturligvis ikke findes så kujonagtige politifolk at de ikke tør genere selv de pæneste mennesker. Men resultatet vil altid være ca. 3 komma etellerandet.


En anden forklaring på at Pi er et irrationelt tal, kan man udlede af følgende.:

Omkreds og diameteren sammenlignes med et ægtepar som har været gift i tyve år. Så ville regnestykket blive således.
Om morgenen ville omkredsen komme ud i køkkenet, morgengrim som arvesynden, og sige "sidder du bare der og læser avis? Skal du have kaffe?" og diameteren ville brumme noget i retning af "hrmf". Så ville omkredsen flippe ud og råbe "DU LÆGGER ALDRIG MÆRKE TIL MIG! HVORNÅR HAR DU SIDST HAFT BLOMSTER MED HJEM? DU HAR SIKKERT EN ANDEN! JEG VIL SKILLES!"
Og så ville diameteren kigge hen over kanten på avisen mens omkredsen pakkede alle sine kjoler ned, for at flytte hjem til sin mor.
Diameteren ville selvfølgelig af gammel erfaring vide at det var nytteløst at prøve at gribe ind, da han så ville blive nødt til at fise ud og købe blomster, istedet for at nyde kaffen og Jyllandsposten.
Han ville sikkert tænke sådan noget som det her.."Sådan er kvinder.. Ikke til at forstå.."

Man kunne måske af ovenstående uddrage, at hvis en af parterne i et irrationelt tal er en kvinde, så bliver hele tallet en kvinde. Jvf. denne formel. Mand + kvinde = Kvinde.

Hvis Pi er en kvinde, så er der vel ikke noget at sige til at Pi er et irrationelt tal, vel?

Måske hedder Pi endda Christmas-Møller til efternavn.

Husk nu at lave din blækregning ikk'? Og lad være med at citere mig..


Hvad er så forholdet mellem denne omkreds og denne diameter?

Jo altså.. Det er jo en lang historie, men du har jo alligevel ikke noget liv, så du kan ligeså godt få den lange version, for hvad skulle du ellers lave?

Det er sådan at vores omkreds (lad os kalde den for O for nemheds skyld) kom gående i parken for længe siden. Her mødte den diameteren, (D ikk'?).
D så sig liderlig på denne smækre O, og fulgte efter i al hemmelighed for at finde ud af hvor O'et boede. Da O nåede frem til sin lejlighed, gemte D sig udenfor i en busk for at belure O gennem vinduet. Folk gloede godt nok over at der stod en diameter og gloede ind gennem et vindue, men D var ligeglad, han var for liderlig.
Det han så gennem vinduet var frygtindgydende. Han så O tage et dividértegn ud af køleskabet, hvor det var holdt fanget, og udhule det med en ske, hvorefter han benyttede det til anden kønslig omgængelse end samleje.

D var lamslået, og ringede på klokken til lejligheden, for at komme dividertegnet til undsætning.
O lukkede op, og blev synligt glad for at se D. "Harj du.. Kom inden for og vær med", sagde O.
Sammen gangbangede de samtlige regnearter i fyrretyve stive klokketimer, før de tilsidst knappede et par bajere op og tændte et par smøger og satte sig og så fodbold sammen.

Så som du ser, så er forholdet mellem de to vidt forskellige tal, en slags venskab. Noget med at dele de regnearter de scorer, med hinanden. Indimellem ryger de også en fed, og knepper et par andre bogstaver.

Scorpio.. Cand. Bums, Bamselinereklamejunkie.