[Op igen]

Den afskyelige snemand.:

Man har indsendt ordene "den afskyelige snemand" og ønsket en kvalificeret udtalelse fra undertegnede.
Nedenfor skal jeg gøre mit bedste for at anskueliggøre hvad det er vi taler om her..

"Den afskyelige snemand" findes på sin vis i alle kulturer. I Nordamerika kendes den også under navnet "Bigfoot" og i Himalaya kaldes dette mystiske væsen for "Yeti".

Nu har jeg i en lang årrække studeret dette væsen som faktisk findes overalt på kloden.
I det følgende skal jeg redegøre for forskellige arter og hvorfor deres eksistens efterhånden kun er en myte i nutiden.

I Danmark findes en art som på mange måder minder om den Nordamerikanske "Bigfoot", men som faktisk er en mutant af denne. Arten der har udviklet sig til at være specielt tilpasset danske forhold.
På grund af et af deres mest markante træk, har jeg valgt at kalde arten for "Chattere".

Den danske art er kendetegnet af følgende ydre træk.:

 • Den ligner ved første øjekast næsten et menneske.
 • Den er ret tynd, med tynde lemmer og bærer ofte briller.
 • Den har en tynd pivestemme, og den er meget knyttet til sin moder.
 • Den mangler næsten helt alle aggressive adfærdstræk.
 • Den er altid bleg fordi den hellere vil sidde indenfor.
 • Knapt så behåret som Bigfoot selv.
Fysiologi:
Bemærk dens sanseløse blik i øjnene.. Det har ikke været muligt at obducere en Chatter, fordi lugten var for uudholdelig for selv den mest hærdede patolog. Man har derfor kun den viden om chatternes fysiologi som man har kunnet uddrage ved hjælp af elektroder og kreaturstav.
Det vi rent faktisk ved, er at chatterne har en forholdsvis primitiv hjerne, hvor selve aggressionsinstinktet er erstattet af en trang til at chatte. Ydermere er parringsinstinktet stærkt overdimensioneret, set i forhold til artens evner.

Faktisk gør dens menneskelignende udseende den i stand til at færdes forholdsvis uantastet blandt mennesker, selv om det er meget sjældent at man ser dem forlade deres huler. De er normalt ikke farlige, medmindre at man berøver dem deres yndlingsbeskæftigelse, som er at sidde foran en computer. De er alle koblet på internettet, og de fleste af dem ynder at fremsøge en side på internettet, som viser en rullende tekst. Teksten består mest af ligegyldige sætninger som "Davser" og *GG* og "Yooooo".
Jeg har undersøgt hvad der sker med Chatterens stofskifte, når den sidder foran sådan en rullende tekst af ligegyldigheder. Det viser sig at Chatteren har en abnormt højt kalorieforbrændning, hvilket bevirker en sygelig trang til pommes frites og cola. Dette er faktisk Chatterens foretrukne kost.

Grunden til at man i folkemunde kalder Chatteren for "den afskyelige snemand", er at den ses uhyre sjældent blandt almindelige mennesker. Det afskyelige ved den er den karakteristiske lugt af muld og sure armhuler, som er forårsaget af at Chatteren aldrig skifter tøj. Det falder simpelthen af den, når det er tilstrækkeligt råddent, hvorefter den ifører sig en ny beklædningsdel.

De fleste af den danske art har jobs indenfor computerverdenen, fordi man i denne branche er meget overbærende med artens særprægede adfærd. Computerbranchen rummer også en variant af den afskyelige snemand, som kaldes for "Nørder". Et studie i nørder fremkommer senere, når jeg har belyst denne afart til bunds.

Social adfærd og forplantning:
Chatterne har en ejendommelig social adfærd. Når chattere føler deres parringsinstinkt kalde, så sender de bølger af offline icq-beskeder ud på nettet, hvor de beder om at man videresender til alle man kender. Beskederne indeholder enten invitationer til at mødes på et samlingssted, eller også indeholder de falske virusadvarsler, som skal illudere at Chatteren interesserer sig for sine artsfæller.

Nogle af beskederne resulterer i at Chattere i hobetal mødes på et fælles aftalt sted, hvor hannerne gør kur til hunnerne. Chatterens parringsadfærd er et interessant studie.
Selve forførelsesadfærden består i at Chatterhannerne giver sig til at gå rundt og kramme hunnerne på mødestedet. Derefter drikker hannen sig standerstiv, og forsøger at assistere en udvalgt hun eller flere, med at indtage enorme mængder spiritus, for at nedbryde hunnens kritiske sans. I hele forløbet aftester hannen hunnens kritiske sans ved at gramse og rage på hendes ædlere dele, indtil det ikke længere resulterer i lussinger eller nedgørende bemærkninger.

Når gramsen så ikke længere resulterer i en lussing, så har hannen sejret, og kan hviske sin sejrshymne ind i øret på hunnen. Hymnen lyder nogenlunde således : "schkal viii ikje schnart gååå jææmm te maarj, hvaar??"
Hvis hunnen så svarer bekræftende, så er den hellige grav velforvaret, men som regel ender det med at de begge må gå hjem, fordi der ikke er en eneste taxi som vil have den slags inden for dørene.

Hvis det lykkes hannen at lokke hunnen med hjem til sig selv eller hende selv, så vil det i almindelighed resultere i at en kønsakt er nært forestående. Hannen er som regel særdeles sløjt udstyret, hvilket han kompenserer for ved at være ekstremt hurtigt færdig, for at skåne hunnen for unødige frustrationer.
Faktisk så går selve kønsakten så hurtigt at man endnu ikke har været i stand til at forevige en sådan situation på film, med den teknologi der findes til rådighed for øjeblikket.

Hvis det lykkes hannen at befrugte hunnen, så bliver den selvfølgelig straks droppet, fordi hunnerne ikke vil have børn med tabere, medmindre det lykkes hannen at holde hunnen beruset i de næste 9 måneder.
De hunner som når at gennemføre et svangerskab, føder som regel blege, tyndarmede børn.

Hvis det lykkes for chatterparret at avle et barn, så bliver de som regel sammen i mindst 1½ år.
I den tid (vi kan kalde det redebygningsfasen), installerer parret ISDN-forbindelse og fælles netværk. Endvidere bygger de fælles hjemmeside, så alle andre hanner kan se at denne hun for tiden er optaget. De vil selvfølgelig med tiden også bytte fuldmagter til hinandens bankkonti via PC-Bank.
Chatterparret indskrænker som regel deres sociale adfærd, fordi de ikke længere har brug for at score. Det bevirker at de kun lige vedligeholder deres forbindelse til de øvrige chattere ved at vise sig på mødestederne i et par timer, hvorefter de returnerer til deres hule, for at betragte den rullende tekst på skærmene, og måske selv sige et par ligegyldigheder.
Hvis forholdet varer i længere end 1½ år, så ender det gerne med at parret køber matchene joggingdragter, hvorefter hunnen begynder at ophobe fedtdepoter på siden af lårene, kaldet "ridebukser". Når disse fedtdepoter viser sig, så vil hunnen automatisk gå på en slankekur som vil vare resten af livet. Denne slankekur indleder hunnen fordi hun ved at hun vil komme til at kede sig resten af livet, sammen med den han som hun har valgt i sin brandert.

Afkommet:
Børnene af parret vil typisk blive ammet til de er 16 år, fordi hunnen i den tid ikke har overskud til at forlade boligen for at indhente fødemidler. Hannen vil allerede kort efter fødslen miste al interesse for barnet, og sidde dagen lang og savle over de ubehjælpsomme forsøg på kommunikation på skærmen.
Barnet vil under opvæksten forsøge at løsrive sig fra forældrene, ved at forsøge at snige sig ud af boligen, og ned i den lokale netcáfe. Her vil han bruge ufattelige summer, som gør at han må påbegynde en kriminel løbebane. Når den unge chatter så har fået tilstrækkelige advarsler og tiltalefrafald, så vil forældrene blive tvunget til at deltage i opdragelsen af deres unge af myndighederne. Dette resulterer som regel i at de forsyner ham med en computer og en opkopling på boligens netværk, således at de kan holde ham i ørene, mens han sidder på chatten.

Således er cirklen sluttet, og den unge chatter vil inden længe være at finde på de yndede samlingspladser, hvor han vil forsøge at få en hun med hjem.

Et yndet samlingssted om sommeren er "Dyrehavsbakken", som efterhånden er blevet lidt af en attraktion for almindelige mennesker. Det startede med at Chatterne holdt deres forsamlinger på Bakken, og efterhånden valfartede almindelige mennesker til fra nær og fjern for at se Chatternes ejendommelige adfærd. I dag er Bakken omdannet til et forlystelsessted, hvor Chatternes årlige parringsforsøg kun er én af attraktionerne.

Chattere bor altid hjemme indtil forældrene dør, hvorefter de overtager boligen. Dette skyldes at de faktisk ikke er i stand til at begå sig så upåfaldende at de kan kontakte en ejendomsmægler, eller et boligselskab, på egen hånd.

Afslutning:
Når de gamle chattere dør, så overtager afkommet alle computere i boligen, og lærer selv nummeret til grillbaren udenad.
Det er mig stadig en gåde, hvorfor disse væsener lever så afsondret et liv, uden at få nye indtryk. Min konklusion er at der nok må være en grund til at Vor Herre har sat disse væsener i verden, men hans grunde kan vi kun gisne om.
Chatterens afsondrede liv og ringe mobilitet, får mig til at tænke på om Chatteren kunne være en slags krydsning mellem et menneske og måske en bregne. Der er meget i deres adfærd som tyder på at de er beslægtede med planteriget. Endvidere er deres kvisteagtige lemmer et stærkt indicium. Der er også ved chatsammenkomster set ældre individer, som har en hud som leder tanken hen på kork.
Derfor er jeg nok tilbøjelig til at konkludere at chattere nok er et ejendommeligt pattedyr, som nyligt har forladt planteriget ved evolutionens hjælp.

Scorpio Professor i bad


Næste gang:
 • I udsendelsesrækken "De afskyelige" er der nu kun 6 afsnit tilbage. Følg med når vi behandler emnet "Yetien og dens betydning for børshajer og timelærere"
 • Gå heller ikke glip af "Nårh! Det skulle du aldrig have gjort!" med BigFoot i hovedrollen som en forsmået æske rosiner.
 • Dernæst belyser vi emnet "Nørder og deres indvirkning på tyngdekraften, og deres betydning for kræftforskningen."
 • Et interessant indblik i livets realiteter får du i udsendelsen "Nej til sminketest på mandlige advokatfuldmægtige", et program som ikke henvender sig til svigermødre.
 • Næstsidste program i rækken er "Fang min tangokat, så må du røre min mis", Vært i studiet : Kirsten Hüttemeyer.
 • Vi runder udsendelsesrækken af med et besøg i en Chathule, hvor vi vil se chatterne nærmere i kortene. Måske kan vi endda få lov til at save toppen af en chatters kranie af, for at vise hvordan en chatters hjerne fungerer i detaljer.
Hæng med! Det bliver sgu vildt skønno..