Om mine onlinespil

Jeg er jo både lidt af en nørd og en vildt barnlig sjæl inderst inde (og jeg er ikke flov over at indrømme det).

Når tiden er til det, deltager jeg i nogle online browserspil som man kalder dem. Det er spil som ikke kræver nogen installation, fordi de kører ude på en server ude i cyber. Og som regel er de stort set tekstbaserede, og handler mest om strategi og tal. Men det sjove ved dem, er at det kræver samarbejde mellem mange spillere, hvis man vil nå toppen i den slags spil.

Det første jeg vil præsentere er Heroes.: www.heroes.dk

Det er virkelig lidt af et nørdespil, og jeg skal da ikke udelukke at jeg både er en nørd og en barnlig sjæl.

Spillet foregår "i teorien" i vikingetiden, og man fødes ind i en tilfældig klan ved oprettelsen. Det går så ud på at bygge sig stor, træne krigere, og i samarbejde med sin klan, angribe andre klaner, og vinde deres ressourcer. Og det man kæmper om er enten en samlet placering på en Klanliste, eller personlige placeringer på en stammeliste.

Så du er en vikinge-stamme, sammen med et antal andre stammer, i en klan. Og der er omkring 50-70 andre klaner, alt afhængig af hvor mange deltager der er i spillet på et givent tidspunkt. Spillet rummer spillere i alle aldersgrupper, og det sjove ved det er at det virkelig kræver samarbejde hvis man vil nå noget som helst inden for dette spil.


Det næste spil jeg vil præsentere som jeg selv spiller er Travian.

Dette spil er en anelse mere grafisk orienteret, men handler stort set om det samme som Heroes. Blot foregår det i middelalderen, med de teknologier der var tilstede dengang. Det er lige kommet til danmark i form af www.travian.dk, og er helt nystartet, så skynd dig at joine, og få en god placering fra starten. Der er omfattende hjælp tilgængelig i hele spillet, og dertil både travian-chat og forum, hvor du kan søge yderligere hjælp til at starte ordentligt op.


Det seneste spil, hedder www.knightfight.dk. Klikker du på linket, så får du chancen for at blive slået til ridder af mig. Jeg er også ridder, for tiden i level 9. Og jeg kæmper på lysets side (selvfølgelig). Det er også et ret sjovt spil, men der er endnu ikke den store udveksling mellem spillerne, men det kommer nok når der kommer gang i nogle flere hold. Det skulle også være forholdsvist nystartet, og du kan stadig nå at komme godt igang. På et tidspunkt danner jeg et hold, og så skal du selvfølgelig være så velkommen til at joine mig. Et team i Knigtfight hedder et Gilde (guild), og minder lidt om de andre spils alliancer og klaner. Der er fin grafik i spillet, men det handler stadig meget om tal, og man bliver først dygtig til at spille det, når man kan gennemskue hvad der virker, når man opgraderer sin karakter. Endnu et nørdspil.

www.knightfight.dk

Det gode ved alle disse spil, er at de kan passes fra enhver browser du kan finde hvor du kommer frem, og jeg kan ovenikøbet passe dem fra min mobiltelefon, hvis jeg ikke kan komme på en computer. Og så tager det kun et par minutter om dagen, og det kan alle finde plads til. Når man så har bedre tid, kan man sidde og nørde lidt ekstra med sine byer, klaner og sin ridderfigur.

Jeg håber at du vil overveje at lege med, for det kan være ganske sjovt. God fornøjelse.

Og husk : Man må aldrig glemme at lege!.